Pazar, Ekim 6

Elon Musk, kriptodan vazgeçti! İşte yeni yatırım tavsiyesi

[ad_1]

Geçtiğimiz yıllardan bu yana kripto para dünyasına yakınlığı ile bilinen Elon Musk, radarını farklı bir sektöre çevirmiş durumda. Milyarder girişimci, yapay zekanın gelişimini hedef göstererek kripto para dünyasını terk etme planlarını ima eden bir tweet paylaştı. Bu açıklama ise kripto para yatırımcılarını tedirgin etti.

Elon Musk: Kripto yerine yapay zeka ile ilgileniyorum

Kripto para birimleri hakkındaki attığı tweet’ler ile gündemden düşmeyen Elon Musk, son zamanlarda yapay zekaya yönelik açıklamaları ile biliniyor. Hatta sohbet botu ChatGPT’ye yönelik açık eleştirilerde bulunan Musk, odağını kripto paralar yerine yapay zekaya kaydırdığını söyledi.

Elon Musk paylaştığı son tweet’te, “Eskiden kripto (paralar ile ilgileniyordum), ama şimdi yapay zeka ile ilgilenmeye başladım” ifadesini kullandı. Bu açıklama, Twitter CEO’sunun açık bir şekilde yapay zeka yatırımı yaptığını gösteriyor.

Kendi yapay zeka uygulamanızı geliştirin: ChatGPT API kullanıma sunuldu!

Kendi yapay zeka uygulamanızı geliştirin: ChatGPT API kullanıma sunuldu!

OpenAl, sohbet robotu ChatGPT ve sesi metne çeviren Whisper için API yayınladı. Peki kullanım fiyatı ne kadar?

Bu haftanın başlarında aktardığımız üzere Musk, geliştirme çabalarına öncülük etmesi için Igor Babuschkin de dahil olmak üzere en iyi yapay zeka araştırmacılarını işe aldı. ChatGPT gibi sohbet botlarına güç veren makine öğrenimi modellerinde uzmanlığa sahip olan Babuschkin, Musk’ın “güçlü ve etkili bir rakip yaratmak” istediğini söyledi.

Musk’ın yapay zekaya olan ilgisi aslında şaşırtıcı değil. Tesla CEO’su, 2015 yılında kurulan OpenAI’ın yönetim kurulunda yer almıştı. Musk, yapay zekanın toplum için yararlı şekilde kullanılmasını sağlamak, ayrıca yapay zeka kaynaklı risklerle ilgili endişeleri ele almak istedi.

YouTube video

SDNShiftdelete.net

Ancak Musk, çıkar çatışmalarını gerekçe göstererek 2018’de OpenAI’dan istifa etti. Bir yıl sonra Microsoft, OpenAI’a 1 milyar dolar yatırım yaptı. Dört yıl sonra ise şirket GPT-3 modelini ve sohbet botu ChatGPT’yi piyasaya sürdü.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!



[ad_2]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir